1. Recursos per a l’anàlisi de literatura

Per iniciar-se en l’estudi de la literatura el primer pas és accedir als textos, però també a la resta de materials que formen part de l’univers literari: biografies, monografies d’autors, períodes, articles especialitzats i molta altra informació.

Fins fa relativament poc, l’única via d’accés a tota aquesta documentació eren les biblioteques, i aquest accés ha sofert, en espai de temps molt breu, tres canvis importants:

En un primer moment, l’aplicació de la tecnologia digital va permetre oblidar-se de remenar entre les fitxes groguenques de les clàssiques calaixeres en oferir-nos catàlegs informatitzats que permetien cercar per diversos àmbits (de manera que les cerques no havien de patir restriccions de cap mena).

Posteriorment, es van connectar els catàlegs bibliotecaris, cosa que va permetre ampliar l’univers de cerca.

Finalment, la xarxa ens ha permès d’accedir a fons mundials des de qualsevol ordinador personal i, fins i tot, consultar els documents en línia.

La generalització de l’accés a Internet i la facilitat amb què es poden publicar continguts en la xarxa fa que la quantitat d’informació disponible es multipliqui per segons i que la nova competència que haguem d’adquirir sigui aprendre a trobar informació de qualitat en el menor temps possible.

– Amadeu Pons: “Fonts en línia d’interès per a l’estudi de la literatura catalana”

_______________________________________________

1.1. Àudio llibres i podcasts
1.2. Revistes
1.3. Hipertextos per a l’estudi de la literatura
1.4. CD i DVD per a l’estudi de la literatura
1.5. Llibres electrònics

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.