Llibres electrònics

El recurs primer de la literatura són els textos. Per això cal conèixer totes les modalitats de presentació més enllà de la cultura impresa. Aquests nous formats interessen perquè apropen l’accés a la literatura, especialment els recursos de lliure accés. Sense oblidar la capacitat de crear nous continguts: les diversitat de lectures, enllaços, informació complementària, noves maneres d’indexació, inclusió de cercadors… afecten tant a la lectura mateixa com a la comprensió del fet literari.

Els llibres electrònics són ‘electrònics’ pel suport on es llegeixen, més que no pas per la tipologia de continguts que suporten. Això no treu que en alguns casos, les possibilitats vagin més enllà de la digitalització de textos i incloguin la incorporació de manipulacions tècniques per part del lector (triar la tipologia de lletres, subratllar/marecar el text, incorporar notes, fer cerques…).

> Llibres electrònics, una aproximació educativa

Web divulgatiu que presenta la tipologia de llibres electrònics més comuna i dóna eines i explicacions per al seu correcte ús.

 

Epub

En l’actualitat, l’estàndard per als llibres electrònics és el format epub (acrònim de l’expresió anglesa Electronic Publication), un format de document orientat a la visualització en dispositius de llibre electrònic. Ha estat creat pel International Digital Publishing Forum (IDPF). El format epub té com principal avantatge la independència del contingut i la forma, que permet adaptar-se a qualsevol dispositiu de lectura de forma ràdpida i automática. S’adapta a les diferents dimensions de pantalla i fonts de la majoria de lectors de llibres electrònics; redimensiona el que es mostra en una pàgina de forma dinàmica.

– Com és un epub?

Lectors d’epub

– On trobar epubs?

a08

a06

a07

Llibres gratuïts a:

– Projecte Gutemberg

– Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives

– Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.